Fransekwaliteitswijn Wijnproeverij

Wijnproeverij fransekwaliteitswijn.nl bij de Jouster ToerAfgelopen zondag hebben we voor het eerst met fransekwaliteitswijn.nl een wijnproeverij georganiseerd met daarna een viergangendiner.

Dit alles vond plaats in eén van onze favoriete restaurants, De Jouster Toer. Er waren 26 genodigden die acte de présence gaven, een mooi aantal wijnliefhebbers.

Onder deze liefhebbers waren kenners maar ook mensen die minder waren ingevoerd en dit zorgde voor een mooie mix bij de wijnproeverij.

Wat vooral opviel was de verscheidenheid aan verschillende smaken. Er was geen enkele wijn die iedereen lekker vond maar er was ook geen enkele wijn die niemand lekker vond. Dit leverde leuke discussies op, uiteraard zonder winnaars want smaken verschillen nu eenmaal (gelukkig).

Aanwezige wijnen op de wijnproeverij

Op de wijnproeverij waren wijnen te proeven in verschillende prijsklassen. Van de goedkopere Chateau Laulerie uit de Bergerac tot de wat duurdere en fameuze La Nerthe Chateauneuf-du-Pape. En van de goedkopere Brand et Fils Pinot Blanc uit de Elzas tot de Chablis 1er Cru Montmains.

Bij de witte wijnen waren de Chablis 1er Cru Montmains en de Sancerre van Daniel Chotard favoriet. Bij de rode wijnen vielen vooral de La Source van Saint Jean du Barroux en de Potensac uit 2003 in de smaak. Maar ook bijvoorbeeld de vrij onbekende Sancerre rouge van Daniel Chotard mocht op de nodige aanhangers rekenen.

Zoals wel vaker op zo’n informele wijnproeverij smaakten na een tijdje eigenlijk alle wijnen uitstekend en werd het nog gezelliger. Ook werden er steeds meer bestelformulieren ingevuld, uiteraard ook niet onbelangrijk op een wijnproeverij. Voor meer informatie over de wijnen op de wijnproeverij kunt u onze website fransekwaliteitswijn.nl raadplegen of het contactformulier gebruiken.

Diner na wijnproeverij

Toen zo rond een uur of zes de meeste mensen waren uitgeproefd was het tijd om de smaakpapillen schoon te spoelen met een aperitief en een amuse.

Het aperitief was de Saint Peray Brut, door het belangrijkste wijnmagazine in Nederland, Perswijn, gezozen in de top 5 van mousserende wijnen. Deze verfrissende brut viel uitstekend in de smaak en combineerde mooi met de amuse die Johan Schotanus, eigenaar van De Jouster Toer, samen met zijn staf had bereid. Deze smakelijke bitterbal van garnaaltjes smaakte naar meer en niet lang daarna werd het voorgerecht geserveerd.

Het voorgerecht bestond uit een trio van vis wat werd begeleid door de Pouilly Fumé Cuvée plaisir van Domaine Pabiot. Een heerlijk voorgerecht en vele enthousiaste reacties op de Pouilly Fumé die door een aantal aanwezigen direct werd bijgeschreven op het bestelformulier.

Als tussengerecht werd een lekkere filet van houtduif geserveerd waarbij een Moulin à Vent van Domaine des Rosiers werd geschonken. Hoewel niet iedereen een Beaujolais liefhebber is paste deze wijn precies bij het gerecht.

Daarna tijd voor het hoofdgerecht, lekkere malse hertenbiefstukjes. Hierbij werd de klapper van de avond geschonken, de Gevrey Chambertin Clos Prieur van Patrice Rion. De oohh’s en aahh’s waren niet van de lucht, alom lovende geluiden over zowel het gerecht als de wijn.

Tot slot was er voor de liefhebbers nog een kaasplankje met bijzondere kazen, iedereen mocht hier zelf een wijn bij uitkiezen die ze eerder geproefd hadden. Zo tussen negen uur en half tien kwam er een einde aan deze zeer geslaagde eerste wijnproeverij van fransekwaliteitswijn.nl.

Er komt zeker een vervolg op deze wijnproeverij dus houd onze website goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>