La Nerthe Chateauneuf-du-Pape

La Nerthe Chateauneuf-du-papeÉén van de beste wijnen uit de appelation Chateauneuf-du-Pape is zonder meer La Nerthe, u vind deze wijn dan ook in onze webshop.

Samen met Beaucastel is het waarschijnlijk ook het bekendste domein uit deze regio. Châteauneuf-du-Pape ontleent zijn naam aan de paus.

In de veertiende eeuw, toen de pausen vertokken vanuit Rome naar Avignon , was er behoefte aan een zomerverblijf.

Paus Johannes de Tweeëntwintigste liet toen het vervallen kasteel opknappen voor zichzelf en zijn grote gevolg.

Er werd flink wijn gedronken aan het hof en daarom groeiden de wijngaarden rondom Châteauneuf snel. Ook toen de pausen weer terugkeerden naar Italië bleven de boeren in Chateauneuf wijn maken.

De wijnen uit dit gebied staan bekend als stevig en krachtig. Er mogen maarliefst 13 soorten druiven gebruikt worden in een Chateauneuf-du-Pape, te weten: Grenache Noir, Syrah, Vaccares, Muscarden, Cinsault, Roussanne, Clairette, Bourboulenc, Grenache Blanc, Picardin, Teret, Mourvedre en Picpoul. Vooral de eerste twee vindt u in bijna elke Chateauneuf-du-Pape.

Meestal worden er tussen de vijf en zeven druiven gebruikt in één wijn. Voor meer informatie kunt u het contactformulier gebruiken

Achtergrond La Nerthe Chateauneuf-du-Pape

La Nerthe heeft een lange historie. Al in de twaalfde eeuw werden hier wijnstokken geplant, vlak nadat de paus neerstreek in het naburige Avignon.

De ondergrond is steenachtig en op La Nerthe wordt al lange tijd gewerkt met veel respect voor de natuur. De druiven worden met de hand gesorteerd zodat alleen de beste druiven voor de wijn worden gebruikt.

Dit resulteert in een heerlijke Chateauneuf-du-Pape, zowel de rode als de witte variant krijgen alleen maar hoge beoordelingen van bijna alle wijn recensenten. Bijvoorbeeld Robert Parker aan de ene kant van het spectrum en Jancis Robinson aan de andere kant zijn het erover eens dat La Nerthe tot de absolute top behoort.

Zo gaf Robert Parker de La Nerthe rouge uit 2007 93/100 punten en Jancis Robinson gaf deze wijn 18/20 punten. U vindt de rode en witte La Nerthe in onze webshop: Fransekwaliteitswijn.nl

Kwaliteit Chateauneuf-du-Pape

De wijnen uit Chateauneuf-du-Pape bezitten inmiddels een grote reputatie.

Helaas is dat niet altijd terecht omdat sommige wijnmakers misbruik maken van de grote naam die Chateauneuf-du-Pape heeft. Deze wijnmakers gaan voor een zo hoog mogelijke opbrengst waarbij de kwaliteit minder belangrijk is.

Vanwege die grote naam kunnen ze toch wel een hoge prijs vragen. Een Chateauneuf-du-Pape voor minder dan een tientje of zelfs minder dan 15 euro komt u vast maar zelden tegen.

La Nerthe is redelijk constant in zijn prijs. Ze behoren niet tot de duurste chateauneufs maar ook niet tot de goedkoopste. Omdat La Nerthe zonder meer één van de beste wijnen uit Chateauneuf-du-Pape maakt is de prijs/kwaliteit uitstekend.

Als u een La Nerthe aanschaft weet u zeker dat u een geweldige wijn in huis haalt die geweldig combineert met een mooie steak of met wildgerechten. La Nerthe bewijst hoe lekker een Chateauneuf-du-Pape kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>