Uitgelicht: Gevrey Chambertin van Patrice Rion

Gevrey ChambertinHebt u dat ook weleens?

Dat u een wijn drinkt en daarbij overspoeld wordt door een gevoel van intense tevredenheid?

Ik heb dat regelmatig en bij de Gevrey Chambertin Clos Prieur van Patrice Rion had ik dat heel sterk.

Toegegeven, in de cave van de wijnboer zelf, met uitzicht op de heuvel waar de wijn vandaan komt, smaakt elke wijn beter dan thuis voor de buis maar ook dan word ik erg gelukkig van deze wijn.

Wijnmaker Patrice Rion en zijn Gevrey Chambertin

Patrice Rion slaagt erin om zijn wijnen zoveel smaak, complexiteit en diepgang mee te geven dat elk glas wijn een feestje is. Hij doet dat bovendien op een duurzame manier met respect voor de natuur.

Patrice Rion werkte eerst als wijnmaker voor zijn broer, Daniel Rion. Ongeveer tien jaar geleden besloot Patrice om voor zichzelf te gaan beginnen. Gelukkig maar want hij is in kwaliteit zijn broer al voorbijgestreefd.

Getuige ook de uitsluitend goede kritieken die zijn wijnen telkens weer krijgen van verschillende wijnexperts. Van Robert Parker tot Burghound, allemaal zijn ze onder de indruk van de aromatische, krachtige en dierlijke wijnen van Patrice Rion.

Met de Gevrey Chambertin Clos Prieur als uitstekend voorbeeld. Voor meer informatie kunt u het contactformulier gebruiken.

Gevrey Chambertin van Patrice Rion exclusief geimporteerd

Uiteraard stond Patrice Rion bovenaan mijn lijstje om wijn van te verkopen toen ik www.fransekwaliteitswijn.nl begon. Zijn beste wijnen werden nog niet verkocht in Nederland dus heb ik contact met Patrice opgenomen. Hij wilde graag zijn wijnen laten importeren door fransekwaliteitswijn.nl dus dat hebben we dan ook snel geregeld.

In eerste instantie hebben we twee wijnen geïmporteerd, zoals besproken dus de Gevrey Chambertin Clos Prieur 2007 en de Nuits St Georges 1er Cru Clos st Marc 2009.

De laatste is nog net niet helemaal op dronk maar de Gevrey Chambertin wel en ik kan me geen lekkerder wijn voorstellen op een herfstachtige avond. Overigens geldt dat voor elke avond maar dat terzijde.

Gaat u nu een mooi wildgerecht bereiden, neem de Gevrey Chambertin als begeleider. Gegarandeerd dat uw avond niet meer kapot kan. Zelfs al valt het gerecht tegen. U zult merken dat een Gevrey Chambertin, zeker deze van Patrice Rion, iets heel bijzonders heeft.

Gevrey Chambertin in proefpakket

U vindt de Gevrey Chambertin uiteraard in onze webshop, deze voortreffelijke wijn zit overigens ook in het proefpakket. Mocht u nog meer over deze wijnmaker willen weten kijk dan op de website van Patrice Rion.

Veel plezier met deze heerlijke Gevrey Chambertin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>