Uitgelicht: La Source van wijnmaker Philippe Gimel

La Source - Philippe Gimel - fransekwaliteitswijn.nlDe ster van wijnmaker Philippe Gimel, maker van onder andere de La Source, is rijzende.

Zijn wijnen krijgen alom goede beoordelingen, zelfs Robert Parker geeft hele hoge punten aan de wijnen van Philippe Gimel.

Dit zal ongetwijfeld invloed gaan hebben op de prijzen maar nu is het nog zo dat de wijnen van Saint Jean du Barroux, dat is de naam van het domein van Gimel, een geweldige kwaliteit bieden voor een alleszins redelijke prijs.

Zo kunt u in onze webshop Fransekwaliteitswijn.nl al een fles La Source kopen voor 13,25 euro. Voor een Bordeaux van dezelfde kwaliteit zou u al snel het driedubbele moeten neertellen.

De La Source is de basiswijn van Saint Jean du Barroux. De wijn komt van wijnstokken die heel gunstig gelegen zijn aan de voet van de Mont Ventoux.

Er loopt een beekje met water dat van de berg komt precies langs de wijnstokken, vandaar ook de naam van deze wijn…

La Source

De La Source is veel meer dan alleen een basiswijn. Een heerlijke, vrolijke en zeer smaakvolle wijn die eigenlijk op elk moment gedronken kan worden. Bij verschillende vleesgerechten kunt u de La Source als begeleider nemen maar ook bij gevogelte of bij harde kazen smaakt hij uitstekend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier

Philippe Gimel is een bijzondere en bevlogen wijnmaker. Hij was eerst apotheker en heeft eigenlijk van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Met zijn achtergrond als apotheker heeft hij wel een hele eigen kijk op wijn maken.

De La Source wijn is 100% biologisch

U moet er wel heel veel van drinken wilt u de volgende dag met hoofdpijn wakker worden.

Gimel heeft bij gerenommeerde domeinen gewerkt om de fijne kneepjes van het vak te leren. Onder andere bij Beaucastel, misschien wel het bekendste en beste domein in de zuidelijke Rhône.

Eigenwijs is hij ook; toen alom bekende wijnjournalist Robert Parker voor de deur stond om zijn wijn te proeven kreeg hij nul op het rekest. Ook al heet je Robert Parker, heb je al eerder hele goede beoordelingen gegeven aan Gimel, als Gimel vindt dat de wijn nog niet klaar is dan krijg je de wijn niet te proeven. Overigens heeft Parker de wijn een half jaar later alsnog geproefd en een hele goede beoordeling gegeven.

Waarom de La Source?

Als u een liefhebber bent van heerlijke, eerlijke en zuivere wijn die met veel respect voor de natuur is gemaakt dan is de La Source van Saint Jean du Barroux een wijn voor u.

Als u gewoon houdt van heerlijke wijn tegen een kleine prijs dan is ook de La Source een wijn voor u. Geeft u een feestje waarbij zogenaamde wijnkenners aanwezig zijn; met een La Source zit u goed. U zult gecomplimenteerd worden voor uw oog voor prijs/kwaliteit.

Kortom, met de La Source zit u altijd goed, bestel deze heerlijke wijn nu in onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>