Webshop Franse wijnen; Fransekwaliteitswijn.nl nu online!

Franse wijnen bestel je bij fransekwaliteitswijn.nlOp woensdag 05 oktober was het zover, mijn webshop met heerlijke Franse wijnen; www.fransekwaliteitswijn.nl  ging “de lucht in.”

Na maanden van voorbereiding was het “kindje” geboren. Veel Franse wijnen proeven, importeurs bezoeken, teksten voor de webshop schrijven, de webshop bespreken met de bouwer etc.

Assortiment Franse wijnen

Er gaat nog heel wat werk inzitten maar, al zeg ik het zelf, het resultaat mag er zijn.

Ruim 60 Franse wijnen uit het midden- en hogere segment. Alle wijnen in het assortiment heb ik zelf geproefd en alleen de wijnen die ik echt lekker vind zijn te koop in de webshop. Uitsluitend Franse wijnen omdat die nu eenmaal favoriet zijn bij mij.

Bij wijnen uit altijd warme landen weet je eigenlijk elk jaar precies wat het gaat worden, bij Franse wijnen verschillen alle jaren van elkaar. En dat is nu juist het leuke, elk jaar naar de beste wijnen zoeken.

Want de wijngaard die vorig jaar die heerlijke Gigondas of Chablis voortbracht kan dit jaar een veel mindere kwaliteit bieden. Dus weer veel proeven, selecteren en volgend jaar doen we het allemaal weer opnieuw.

Franse wijnboeren?

Ik hoor u denken; Franse wijnen zijn vast lekker maar ze worden gemaakt door die arrogante Franse wijnboeren die geen woord Engels spreken of willen spreken. Soms klopt dat maar ook in Frankrijk verandert de mentaliteit.

Zeker de jongere generatie Franse wijnboeren snapt heel goed dat ze moeten omschakelen als ze de wijnboeren uit andere wijnlanden willen bijhouden. Dus moeten ze zich niet alleen kunnen uitdrukken in hun eigen taal maar zullen ze toch ook het Engels enigszins moeten beheersen.

Omschakelen ook wat betreft wijnbouw en vinificatie. Steeds meer Franse wijnboeren schakelen over op geheel of gedeeltelijke biologische wijnbouw , of tenminste duurzame wijnbouw.

Het vergt meer inspanning maar wijngaarden waar zo weinig mogelijk rotzooi op gespoten wordt, en wijnen waar zo weinig mogelijk sulfiet in gestopt worden, leveren toch echt heel vaak heerlijke wijnen op, dus ook steeds meer Franse biologische wijnen.

Terroir is vaak het toverwoord als de wijnboer vertelt waarom zijn wijnen zo lekker zijn maar wat de wijnboer zelf in de wijngaard en in zijn cave doet (of laat) is toch ook een niet te onderschatten factor.

Franse wijnen webshop en blog

Hoe dan ook is er genoeg te doen in de wereld van de wijn en ik ga mijn best doen om alles bij te houden en steeds de mooiste Franse wijnen te selecteren, voor de webshop. Ook zal ik een aantal Franse wijnen uitvoerig bespreken op deze blog website. Uiteraard zal ik dan veel Franse wijnen moeten proeven maar ja, je moet er wat voor over hebben nietwaar.

Voor meer informatie kunt u het contactformulier gebruiken, Santé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>