Wijn als relatiegeschenk

Wijn als relatiegeschenkJe ziet tegenwoordig steeds vaker dat men wijn gebruikt als relatiegeschenk. En waarom ook niet?

Er zijn heel veel wijnliefhebbers en al is lang niet iedereen een kenner, een mooie fles wijn of zelfs meerdere mooie flessen worden heel vaak op prijs gesteld.

Het is alleen wel jammer dat vaak wordt gekozen voor een standaard wijnpakket zoals door heel veel bedrijven wordt aangeboden op het internet.

Het is veel leuker als degene die het wijnpakket als relatiegeschenk wil geven zelf meedenkt over de wijnen.

Bij een standaard wijnpakket is het maar de vraag of je de wijnen zelf al eens geproefd hebt. Flessen wijn cadeau geven die je zelf lekker vindt en waar je een verhaal bij kunt vertellen brengen geven een persoonlijk tintje.

Uiteraard worden wijnpakketten en relatiegeschenken vooral cadeau gegeven rond kerst, het moment van de traditionele kerstpakketten. Waarschijnlijk is december ook de maand waarin de meeste wijn gedronken wordt, zeker in Nederland.

Welke wijn doen we in het relatiegeschenk?

Als je hebt besloten dat je kerstpakket of relatiegeschenk een wijnpakket gaat worden dan komt het volgende probleem. Wat voor wijn(en) ga je kiezen?

Kies je een standaard relatiegeschenk wat is samengesteld door een aanbieder of ga je zelf een persoonlijk pakket samenstellen?

Ik zou altijd voor het laatste kiezen. Kies een favoriete wijn, hou daarbij uiteraard rekening met je budget en combineer deze wijn eventueel met een andere wijn die je zelf lekker vindt. Twee dezelfde flessen kan uiteraard ook maar meestal kiest men voor een combinatie. Bijvoorbeeld twee flessen rode wijn, twee flessen witte wijn of van elke soort eentje.

Het is wel zaak om ook de wijnen qua uiterlijk op elkaar af te stemmen. Een Bourgogne combineren met een Bordeaux kan natuurlijk wel maar hou er rekening mee dat de liefhebber van Bourgogne wijnen vaak geen liefhebber van Bordeaux wijnen is en omgekeerd.

Daarnaast zien de flessen er heel anders uit, de ronde Bourgogne past qua formaat niet echt bij de strakkere Bordeaux. Zorg er dan ook voor dat het plaatje er leuk uitziet door twee of meer dezelfde soorten flessen bij elkaar te doen.

Als je weet wat de ontvangers over het algemeen lekker vinden dan kun je daar natuurlijk rekening mee houden, kies anders gewoon je persoonlijke favorieten of laat je adviseren door iemand die vaker wijnpakketten en relatiegeschenken samenstelt. Voor meer informatie kunt u kijken op www.fransekwaliteitswijn.nl en als u persoonlijk advies wilt dan kunt u contact opnemen via het contactformulier

De prijs van het relatiegeschenk

Veel mensen hebben het idee dat een wijnpakket duur is, in verhouding duurder dan een standaard kerstpakket of relatiegeschenk. Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van de samenstelling van je pakket.

Twee mooie flessen, bijvoorbeeld een witte Sancerre en een rode Sancerre zoals te zien op de foto hierboven, gepresenteerd in een leuk kistje heb je al voor ongeveer 30 euro.

Je kunt ook kiezen voor luxere kistjes of verpakkingen maar dat zal dan weer ten koste gaan van de wijn, als je tenminste rekening moet houden met een budget. En wie moet dat niet. Wat mij betreft staat de kwaliteit van de wijn altijd voorop.

Als je rekening houdt met al deze dingen dan kun je een pracht van een relatiegeschenk samenstellen waar je een beetje wijnliefhebber een enorm plezier mee doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>